Connexions

IMG_4338El passat dijous, 9 de març va tenir lloc l’acte d’inauguració de l’exposició Connexions, una mostra de producció pròpia creada amb motiu del centenari del Museu que té per objectiu posar en valor les seves col·leccions artístiques i fer partícips de l’efemèride la resta de museus d’art i col·leccions del país. En aquest sentit, aquesta mostra vol ser no només un espai de reivindicació de les potencialitats del Museu, sinó també una activitat que realci la riquesa del patrimoni que custodien els museus de Catalunya, els quals s’ocupen en el seu conjunt de preservar i difondre les principals manifestacions artístiques de casa nostra.

IMG_4325L’exposició s’articula a partir del diàleg que s’estableix entre setze obres de la col·lecció del Museu i setze obres cedides temporalment per altres museus i col·leccions, seleccionades per part d’alguns dels historiadors i crítics d’art més rellevants del país (Francesc Fontbona, Mariona Seguranyes, Eliseu Trenc, Josep Casamartina, David Santaulària, Joan M. Minguet, Vicenç Altaió, Pilar Bonet, Àlex Mitrani, Sílvia Muñoz, Manuel Guerrero, Pilar Parcerisas, Frederic Montornés, Teresa Blanch, Oriol Fontdevila i Cèlia del Diego). No hi falten les obres icòniques, però fins i tot els objectes més humils hi dialoguen d’igual a igual, hi aporten noves visions i significats, i escapen de les classificacions i les simples etiquetes. Les connexions aportades constitueixen per si mateixes un conjunt de relats que traspuen el que ha estat l’art del segle xx i la seva crítica. Connexions que es revelen en múltiples dimensions i que es mouen entre la certesa i l’imprevist.

“Connexions” romandrà oberta fins el proper 1 d’octubre de 2017.

Tags: , , ,

Comments are closed.