La redacció del Pla director i noves propostes expositives, eixos de l’activitat del Museu per al 2015

Audiència Provincial de Lleida Futura seu del Museu d'Art Jaume Morera Lleida 25 Març 2015

Futura seu del Museu d’Art Jaume Morera, Lleida. Jordi V. Pou, 2015

Al llarg d’aquest 2015, tot l’equip del Museu se centrarà en les tasques relatives a l’elaboració del nou Pla director del Museu, l’objectiu del qual no és només conduir i orientar el Projecte d’adequació de l’edifici de l’antiga Audiència com a nova seu del Museu, sinó la de dissenyar com ha de ser el nou Museu Morera, el Museu d’Art de Lleida del segle XXI. En aquest sentit, els responsables de la insitució han iniciat la redacció d’un projecte basat en la col·lecció gairebé centenària del Museu, un pla però que a la vegada té la voluntat d’incloure les darreres innovacions en el camp de la museografia.

No obstant això el Museu està preparant un programa paral·lel d’activitats a realitzar durant el 2015, entre les quals es troben un programa d’exposicions, la posta a disposició del públic dels arxius dels artistes Leandre Cristòfol, Baldomer Gili Roig i Carles Llobet Busquets, i els treballs preparatoris de l’exposició dedicada a Xavier Gosé, organitzada conjuntament amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb motiu del centenari de la seva mort.

En quant al programa d’exposicions està previst aquest mes de març l’obertura al públic de l’exposició “Art i viatge”, mostra que explora el fenomen del viatge de l’artista a partir dels creadors i les obres de la col·lecció del Museu, i la inauguració a principis d’abril d’una mostra dedicada a la darrera proposta artística de l’artista Joaquim Ureña que, sota el títol de “El taller expandit”, presenta un treball que explora la dialèctica entre els espais interiors, en aquest cas a partir de la reproducció a gran escala d’una gran natura morta centrada en mostrar de manera exhaustiva i minuciosa la intimitat del seu taller, i els espais exteriors, a partir de prop d’un centenar de dibuixos, en els quals recupera l’apunt, el dibuix, com a eina d’exploració i captació d’un paisatge ignorat però constitutiu d’identitat com és el de la perifèria de la ciutat.

Un altre dels objectius del Museu durant aquest 2015 és la catalogació i digitalització dels fons documentals del Museu, composats pels arxius privats dels artistes Leandre Cristòfol, Baldomer Gili i Roig i Carles Llobets Busquets, com a part dels treballs preparatoris del projecte del nou Museu i de la nova exposició de la col·lecció.

Tags: , ,

Comments are closed.