Perico Pastor: La Bíblia il·luminada

El passat divendres, 23 de novembre, va tenir lloc al Museu d’Art Jaume Morera la inauguració de l’exposició Perico Pastor: La Bíblia il·luminada, una mostra que permet conèixer el treball que el reconegut dibuixant i il·lustrador nascut a La Seu d’Urgell va realitzar per encàrrec d’Enciclopèdia Catalana el 2007, centrat en un miler de dibuixos per tal d’il·lustrar els diferents llibres que conformen la Bíblia . Els dibuixos originals no s’havien vist ni havien estat exposats abans i l’any 2012 la Fundació CatalunyaCaixa en va fer una selecció d’uns 350 per tal de presentar-los primerament a la seva seu de La Pedrera de Barcelona i després itinerar-los a d’altres museus del territori.

L’exposició està constituïda per vint-i-quatre quadres, a dins del quals s’hi poden veure una selecció d’aquarel·les de cada llibre de la Bíblia (cada composició la conformen una selecció d’entre 10 i 15 petites il·lustracions, en blanc i negre o en color). A part de les aquarel·les, també s’hi troben uns exemplars dels llibres per a consultar i una pantalla on s’hi poden veure totes les obres que va dibuixar entorn d’aquest projecte.

Amb una absoluta maduresa coma a artista, Perico Pastor ha omplert de llum i de color les pàgines de la Bíblia amb 1.000 il·lustracions, 350 en color i 650 en blanc i negre. L’artista no s’ha limitat a il·lustrar el text, sinó que s’hi ha submergit i s’ha deixat imbuir pels textos de la Bíblia. Les seves magnífiques imatges, amb un estil figuratiu, fresc i acolorit, són el resultat d’aquesta profunda immersió.

L’exposició es podrà visitar a la sala d’exposicions temporals del Museu fins al proper 5 de gener de 2013.

____________________

Tags: , , ,

Leave a Reply