“El museu com a pretext”

Del 17 de novembre de 2011 al 15 de gener de 2012

Espectre (segon intent), 2010, Jordi Mitjà

En el marc del programa Cultura en Gira del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, aquesta exposició, comissariada per Anna Capella i Cristina Masanés i produïda pel Museu de l’Empordà de Figueres, reuneix l’obra de vuit artistes contemporanis que pertanyen a diferents àmbits geogràfics i culturals i que tenen en comú l’anàlisi del concepte de museu com a tema de representació artística. En aquest sentit, els treballs de Hans-Peter Feldmann, Edi Hirose, Candida Höfer, Jordi Mitjà, Perejaume, Jaume Pitarch, Araya Rasdjarmrearnsook i Eulàlia Valldosera reflexionen sobre el museu com a contenidor d’art i d’història en una mostra concebuda amb la intenció de proporcionar un efecte mirall sobre la pròpia idea de l’art i la funció dels museus.

Amb codis diversos i posant l’accent en un element o un altre, deixen de concentrar-se en el contingut evident del museu per posar en joc la seva semiòtica i estructura ocultes. D’aquesta manera, temes de debat recurrent per part de la comunitat artística com la sacralitat de l’obra d’art, el mite de l’autoria, els punts cecs, allò que mai no es mostra, les reflexions entorn del museu com a continent, la voluntat d’alguns creadors que pugna per expandir el museu fora dels seus límits físics, la construcció de discurs, la mirada dels professionals que en tenen cura i els destinataris d’aquesta caixa gegantina que, de simple marc, s’ha convertit en objecte d’art, són presents en aquesta mostra a través de les propostes dels creadors que hi participen.

   

“Déjeuner sur l’herbe” de Manet i                         Cristo de la Agonía, 2008, Edi Hirose
camperols tailandesos, 2008, Araya
Rasdjarmrearnsook

Per a mes informació visiteu el web del Museu

____________________.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply