“Lamolla, mirall d’una època” a Saragossa

Lamolla, mirall d’una època” mostra al Museo Pablo Gargallo de Saragossa la brillant trajectòria de l’artista lleidatà L’exposició, oberta al públic del 21 de juny al 16 d’octubre, realitza un recorregut per les seves etapes creatives, des dels seus inicis lírics i el seu interès pel surrealisme, fins a l’expressionisme de l’exili.

Museo Pablo Gargallo

El dimarts, 21 de juny, s’ha inaugurat a les sales d’exposicions del Museo Pablo Gargallo de Saragossa, la mostra Lamolla, mirall d’una època, una exposició que repassa la brillant trajectòria artística del pintor lleidatà Antoni Garcia Lamolla. La mostra, dividida en tres parts, comença en una sala amb dibuixos, paisatges i retrats de l’artista i el seu incipient interès per les noves tendències. El segon espai expositiu reuneix obres dels tres anys previs a la Guerra Civil, entre les quals es troben els seus característics blaus surrealistes. La tercera sala recull l’activitat de Lamolla durant la Guerra Civil i els anys de l’exili, que va derivar del surrealisme a un expressionisme tràgic. L’exposició es complementa amb obres d’alguns dels seus contemporanis, retalls de premsa i dibuixos originals que afavoreixen la compressió del context artístic entre els anys trenta i cinquanta del segle passat.

La mostra, organitzada per l’Ajuntament de Saragossa, l’Ajuntament de Lleida, el Museu d’Art Jaume Morera i Acción Cultural Española, està comisariada pel director del Museu d`Art Jaume Morera, Jesús Navarro, i Lucía García de Carpi. L’exposició es va organitzar l’any passat amb motiu del centenari del naixement de l’artista i ja s’ha pogut gaudir a Lleida i Segòvia.

____________________.

Tags: , , ,

Comments are closed.