¡Hola món!

Benvinguts al Museu d’Art Jaume Morera i al seu blog.

Moltes coses han anat canviant en el món dels museus en els darrers anys. I una d’elles han estat, sens dubte, la manera de relacionar-se amb els seus visitants i usuaris i amb totes aquelles persones interessades en el món dels museus, del patrimoni i de la creació artística, gràcies a l’aparició d’Internet.

Tot i que la presència dels museus en la xarxa a través de les webs corporatives acumula ja una llarga experiència, no ha estat fins fa ben poc que aquestes institucions i els seus treballadors s’han abocat de ple al món de les xarxes socials, conscients de la importància no només de disposar de més aparadors mediàtics per difondre l’activitat del museu, sinó també i de manera fonamental de la necessitat d’efectuar un canvi en la nostra cultura de treball —més accessible i oberta, i directament connectada amb les expectatives dels nostres públics—, apostant clarament per la participació social com un valor distintiu d’unes institucions en permanent procés de canvi.

Des del Museu d’Art Jaume Morera volem aportar el nostre gra de sorra a aquest procés. Varem iniciar la nostra singladura en el món del web 2.0 fa uns quants mesos amb la nostra presència a les xarxes socials a través de les plataformes Facebook, Youtube i Flickr, iniciatives que tenien per objectiu fer molt més accessibles les nostres activitats i posar-les a disposició de la comunitat virtual, facilitant l’intercanvi i la seva valoració per part dels seus usuaris.

Ara anem un pas més enllà i presentem el blog del Museu, un espai que neix com amb la voluntat d’establir una plataforma de diàleg, de discussió i de reflexió sobre el propi museu i sobre l’art modern i contemporani, amb una especial preocupació per allò que s’esdevé a Lleida i a Catalunya.

El blog, doncs, intentarà oferir tots aquells elements que facilitin la participació al voltant d’allò que fem i com ho fem, comptant amb la participació periòdica de tots els qui hi treballem i dels nostres col·laboradors associats, alhora que periòdicament anirem publicant allò que ha captat la nostra atenció, des de l’anècdota i la curiositat fins a la crítica raonada d’abast més reflexiu.

Paral·lelament, volem també presentar-vos la nostra nova web, totalment renovada, tant en disseny com en continguts, amb l’atractiu principal —encara en construcció— de fer possible la consulta on-line de la totalitat dels fons de la col·lecció. Creiem que aquesta funcionalitat ha de ser de presència obligada en tots els webs dels museus, per la qual cosa hi estem abocant tots els nostres esforços per a que sigui una realitat el més aviat possible.

Així doncs, volem convidar-vos a valorar i participar d’aquestes noves iniciatives.

Comencem, doncs.

____________________.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply